PDA

View Full Version : Games in Win XP



Susan B
23-11-2002, 08:24 AM
Does Win XP play games like Quake OK or shouldn't I bother installing?

J ZEP
23-11-2002, 10:51 AM
Hi Susan, we have or had Quake on Xp home ed. no problems - so you should be o.k to install it too i would imagine.:-)
Sounds like you have got that new computer ;-), i bet you are rapt - no doubt it is probably old news, but i have been sick for a week or so, so haven't checked in much over that time and our computer is getting its upgrade too.

tweak\'e
23-11-2002, 01:26 PM
WHICH Quake?

Quake3 no probs, Quake 2 might need a little fine tuning as always, Quake 1 ???? no idea, lost my copy.

Big John
23-11-2002, 01:38 PM
I have played heaps of different ones and so far they have all worked 100%

Susan B
23-11-2002, 02:20 PM
Thanks for that JZEP, just what I wanted to know. :-) Sorry to hear that you've been sick, hope you are much better now.


>>Which Quake?

Quake I of course. Oh, and the Mission Packs. :p

Graham L
23-11-2002, 03:02 PM
You're not supposed to play games on computers, Susan. :-( They are for doing important things like: balancing your cheque book, organising recipes, making shopping lists, downloading bug fixes for the operating system, updating antivirus programmes, autodeleting spam, and postring here with problems. With all those things to do, the computer can't spare time for games. :D

raddersnz
23-11-2002, 03:40 PM
There is always the option of playing the game in "compatability mode". This can be achieved by right clicking on the game icon (or menu listing), and going to the properties option. From here you can go to the "compatability" tab, and select which OS you want to have the game emulated in.:)

raddersnz
23-11-2002, 03:42 PM
At least it does in Pro:p

-=JM=-
23-11-2002, 08:01 PM
Well Quake2 works fine, no idea on how well the original quake will work though.

Synchronised_Thoughts
25-11-2002, 10:51 AM
I had no Problems running Quake 1 and 3 on XP
Quake 2 on the other hand i ha a hassle to Install and then the game was running far to slow, but thats just my 3D card aint it...:P



Synchronised_Thoughts

Susan B
29-11-2002, 05:11 PM
Just letting people know that Quake I is running great on Win XP (home ed), just like JZEP and others said it would. :-)

Now, where are all those other games CDs.........