PDA

View Full Version : Image Backup Photos



Pato
29-08-2016, 04:04 PM
Before my move to Win10 I made an Image backup of Win7 using Active@. I have some photos there that I would like to restore to Win10.

Is there any way I can achieve this.? I am beginning to think that an Image backup is not the way to go as it appears that you can't restore individual files.?

Lawrence
29-08-2016, 05:06 PM
Wainui should be able to help with this seem he is a long time user of this back up software,he will know if it's possible to get files out

The more complicated way is either install the image on another system/partition to extract what you need off

wainuitech
29-08-2016, 05:39 PM
You mount the image by starting the program, Select mount Image / Explore Image ( depending on what version you have) - point at the image, then once it loads Navigate to the folder you want, select the items, right click Restore - A window opens to where you want it restored, and away it goes.

The only thing is you have to use the same version of Active @ as the image was made, I've found newer versions wont open images created by older versions of the software.

Pato
29-08-2016, 06:36 PM
Thanks for your help wainui. Unfortunately when I select Mount Image I get "Error 577. Failed to start virtual disk driver". Nothing is easy eh?.

Pato
29-08-2016, 06:50 PM
I note your comments about the version of the program. I will have to sort out what version I used for the Disk Image in Win7.

The one I have at present if V7.0.4 64bit and I guess the one I made the Image with would have been 32bit.

Pato
30-08-2016, 12:16 PM
Wainui, The original Image was done using Active@ 5.4 so I guess I need to get a copy of that to have any chance of success.? It may be a problem getting this version.

wainuitech
30-08-2016, 02:09 PM
Don't Know if it makes any difference bit I just tried to open a image file made with version 5.3, using a latest Software and it worked OK.

Usually in the past it wont load the image to drop back on a drive, maybe exploring is different. I use the Bootable CD 99% of the time as I don't use Active@ for daily backups, I have another Server doing that automatically.

Pato
30-08-2016, 02:43 PM
In that case it will probably be a waste of time me trying to get a copy of v5.4. Probably a glitch in my V7.0.04 and not much more I can do.

wainuitech
30-08-2016, 06:11 PM
Just found a copy of 5.4 lite, meant to be anyway http://www.tucows.com/preview/1589209/Active-At-Disk-Image-Lite

(only a suggestion) If you are trying to extract Via the program installed currently, try making a bootable CD and try from that.

Pato
30-08-2016, 06:45 PM
That may be worth a try. I appreciate your help.

gary67
30-08-2016, 07:27 PM
Or a bootable flash drive if you have no blank CDs around