PDA

View Full Version : Computer problems, again



ianhnz
18-11-2014, 05:46 PM
Hi guys.

We have a aged HP a6140a, that died, again last Saturday and had to run the restore disks.

Apart from usual problems setting up wifi, went quite well.

Today, all of a sudden like, the sound stopped.

I plugged a music player into speakers and all was good, but nothing out of front or back speaker jacks on computer.

I gota usb sound thingee card, that I plugged into front usb and thats working.

Any ideas before I throws it out da window????

Ian

Speedy Gonzales
18-11-2014, 05:51 PM
Double post

Speedy Gonzales
18-11-2014, 05:53 PM
So how many speakers are connected to it? And if you restored it did it reinstall the audio drivers?

ianhnz
18-11-2014, 05:59 PM
So how many speakers are connected to it? And if you restored it did it reinstall the audio drivers?

Nothing fancy, Speedy.
Just a couple of the horrid plastic speakers.
I didn't reinstall sounds as was working okay, from we small hours of Sunday, until early this arvo.
Just tried running a backup program Sound WDM_A406.exe and comes up with RTKVAC.sys not found

Speedy Gonzales
18-11-2014, 06:01 PM
AVG isnt installed is it , if it was working but it isnt now. Because this can kill the sound

ianhnz
18-11-2014, 06:15 PM
AVG isnt installed is it , if it was working but it isnt now. Because this can kill the sound

No, wouldn't touch AVG.
I installed Panda, yesterday morning and just using windows firewall.
Been thinking about putting comodo back, but this sounds thing come up instead.