PDA

View Full Version : Windows Updates won't install



dianne pierce
26-02-2013, 09:25 PM
Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 and .NET Framework 2.0 SP2 Security Update for Windows 2000, Windows Server 2003, and Windows XP x86 (KB979909)
Security Update for Microsoft .NET Framework 1.1 SP1 on Windows XP, Windows Vista, and Windows Server 2008 x86 (KB2416447)
Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 Update for Windows Server 2003 and Windows XP x86 (KB982168)
Security Update for Microsoft .NET Framework 2.0 SP2 and 3.5 SP1 on Windows Server 2003 and Windows XP x86 (KB2418241)
Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 and .NET Framework 2.0 SP2 Update for Windows Server 2003 and Windows XP x86 (KB982524)
Security Update for Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 on Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008 x86 (KB2416473)
Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1 and .NET Framework 3.5 Family Update for .NET versions 2.0 through 3.5 (KB951847) x86
Security Update for Microsoft .NET Framework 2.0 SP2 on Windows Server 2003 and Windows XP x86 (KB2539631)
Security Update for .NET Framework 2.0 SP2 and 3.5 SP1 on Windows Server 2003 and Windows XP x86 (KB2518864)

I'm operating Windows XP Home Edition Version 2 Service Pack 3

dugimodo
27-02-2013, 08:55 AM
If it's just .NET try downloading it directly from Microsoft. You may have to uninstall your existing version also.

If no updates are happening check the date settings, microsoft don't allow updating for people living in the past or future.

Speedy Gonzales
27-02-2013, 10:14 AM
Those files can be a pain to install. Because they can corrupt themselves. Or wont work, (or updates wont install) if the previous installs were installed in the wrong order. Look in C:\windows\softwaredistribution folder. Open the reportingevents txt file. Copy and paste some of the lines at the bottom. That'll usually tell you the reason and what the error is

dianne pierce
04-03-2013, 11:13 PM
Sorry speedy I can't copy and paste as when I highlight the part I want it just zooms over to the left of the page which is the total history of all downlaods. Anyway, the last few lines show the error KB982524. When I go to the Microsoft site to get the updates it tells me I cannot view the page until I download an ActiveX control . How do I get that?

Speedy Gonzales
05-03-2013, 08:33 AM
It may mean enable it like this?? (http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/mail/yahoomail/settings/settings-28.html)

dianne pierce
06-03-2013, 10:47 PM
They are enabled as directed above speedy but when I go to the Microsoft update site and scan for updates it gives the message that I need to install an activeX control and the recommended instruction is to go to the information bar and selct install active x control. When I do this there is no option to install it

Speedy Gonzales
06-03-2013, 10:55 PM
Try the post by gotommygo here. It maybe disabled (http://forums.techguy.org/windows-xp/604132-information-bar-doesnt-appear.html)

dianne pierce
08-03-2013, 06:30 PM
tried every suggestion in gotommygo - still won't update them and i can't do them manually as the micorosft site tells me I need an ActiveX Control and says to right click the information bar but when I do I am not given that option

Speedy Gonzales
09-03-2013, 07:45 AM
Get teamviewer if you want. And I'll see if I can get it to install. If you get it install it. Then give me the ID and pw it gives you in a PM. So, I can log in

dianne pierce
09-03-2013, 02:35 PM
sent you a private message speedy - thanks for helping

Speedy Gonzales
09-03-2013, 02:37 PM
send me a PM left mouse on my name / private message

dianne pierce
09-03-2013, 02:43 PM
sent you a private message

Speedy Gonzales
09-03-2013, 02:44 PM
Yup numbers only no email addies for ID . I think letters may work for the pw. Send me another ID

dianne pierce
09-03-2013, 03:21 PM
did u receive the correct id and password by pm

Speedy Gonzales
09-03-2013, 03:22 PM
Nope only received one pm which had an email. Which I dont think works in teamviewer. I need an ID and another password

Speedy Gonzales
09-03-2013, 03:34 PM
When you run teamviewer the ID is on the left above the password, thats the ID I need

dianne pierce
09-03-2013, 04:12 PM
yes sent it to you in pm

dianne pierce
09-03-2013, 05:44 PM
Here is id 185 102 838

Speedy Gonzales
09-03-2013, 06:28 PM
Ill log back in after it reboots. And after you send me another password in PM

dianne pierce
09-03-2013, 08:53 PM
sent pm

dianne pierce
10-03-2013, 09:01 PM
sent pw 9.01 pm Sunday

Digby
11-03-2013, 01:23 PM
May be not an issue but I have often that the firewall is blocking it.

So I turn off av and firewalls and then it usually goes through easily.

The same with MSE updates.

Speedy Gonzales
11-03-2013, 01:25 PM
BITS was disabled under msconfig. That'll be a reason why it didnt work. Its working now, activex installed. The only prob now is, it looks like the net files , or some part of (one of the installs) is corrupt. So, will use the cleanup tool. And reinstall all of them again

Speedy Gonzales
11-03-2013, 07:39 PM
Right looks like its finally fixed. :clapAs above BITS was disabled. After ticking it and rebooting windowsupdate worked, so did activex. Had to use the net framework cleanup tool (http://blogs.msdn.com/b/astebner/archive/2008/08/28/8904493.aspx), to remove all net files then reinstalled them

Looks like the windows installer was also corrupt / kaputt. Because this error came up - This patch package could not be opened. Verify that the patch package exists and that you can access it, or contact the application vendor to verify that this is a valid Windows Installer patch package.

After downloading this (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8483) 2 net framework 3.5 updates that failed before installed. And so did the defs for MSE

Only thing I have to figure out now why MSE says it needs to scan when I just did one. Unless it means a full scan

zqwerty
11-03-2013, 10:18 PM
Good work, I remember that there has been other similar problems where BITS service has been stopped.

dianne pierce
12-03-2013, 10:37 AM
Speedy thank you so much for a job well done! I so appreciate all the time you spent correcting this problem as it has been going on for such a long time. I just did a mse scan and they are all up to date thanks to you.

Speedy Gonzales
12-03-2013, 10:39 AM
Sweet! How long did the scan take yesterday? Did it finish?

dianne pierce
13-03-2013, 10:45 AM
Yes the scan finished rather quickly, probably took 1/2 hour

Speedy Gonzales
13-03-2013, 10:52 AM
Great! Thats good