PDA

View Full Version : Any issues with plugging a wifi modem into any ADSL router?



stuffed
13-07-2012, 03:39 PM
We are getting an iPad to lend to members of a Seniors Computing group so they can get hands on experience of the new technology in their own homes.
Ok think most have broadband so if we got a wifi modem and plugged it into their existing router - any issues with that working nice and easy?!
Thanks

SolMiester
13-07-2012, 03:47 PM
Yes, do not get a wifi modem, get a wifi access point....!

Something like this should do

http://www.ascent.co.nz/productspecification.aspx?ItemID=386440

Speedy Gonzales
13-07-2012, 03:47 PM
If you configure it properly it should. IMO, I would ditch the router and get an AIO. A lot easier to configure / setup

stuffed
13-07-2012, 04:39 PM
Yes, do not get a wifi modem, get a wifi access point....!

Something like this should do

http://www.ascent.co.nz/productspecification.aspx?ItemID=386440

Thanks for that. As said it is only on a temp basis for a few days at each site so once set up the wifi pw it should be then ok to simply plug into the next site and end of story?

Iantech
13-07-2012, 04:48 PM
Thats a bit confusing. Do you mean an ADSL Modem/Router (Straight Modem if it is a single port one and Modem/Router if a 4 port one) and a WIFI Router, or if it is a WIFI ADSL Modem/Router, configure it and replace your existing one. You could run both (second one essentially as a wireless access point), but its all a bit ugly.