PDA

View Full Version : Do you have a DTVS-T1 Freeview Tuner - Recorder?



Strommer
09-12-2011, 10:13 AM
If you have a DTVS-T1 Freeview Tuner - Recorder (see HERE (http://www.dtvs.co.nz/index.php?main_page=product_info&cPath=22&products_id=92&zenid=rc2jjip7ek5bnvsae71gui5q47)for link), and if you have connected a hard drive to it, can you watch all the ten other channels during recording?

When I record a program, most of the other channels disappear. For instance, if I record TV1 then only TV2, U and 7 are available.
DTV Solutions customer technical support claims it is normal :waughh: and nothing is wrong with the unit I have.

See my other thread (http://pressf1.pcworld.co.nz/showthread.php?122215-Male-lt-gt-Male-USB-transfer-cable)for background info.

Thanks.

paulw
09-12-2011, 01:56 PM
"Freeview accredited" most likely means you can't do anything with the recorded content..

apsattv
10-12-2011, 12:18 AM
It looks like a single tuner, therefore if you are recording something you will be restricted to viewing whichever channels are on the frequency that you are recording.

CYaBro
10-12-2011, 07:48 AM
It looks like a single tuner, therefore if you are recording something you will be restricted to viewing whichever channels are on the frequency that you are recording.

^^This.
This is actually a good feature as a lot of devices won't let you watch any other channels if something is recording.
I use MediaPortal on a pc that has this feature and it means I can actually record all freeview channels with only two tuners as they are all on two transponder frequencies.

Morgenmuffel
10-12-2011, 04:12 PM
I thought they were on 3 frequencies or used 3 muxes,

from freeviewshop (http://www.freeviewshop.co.nz/glossary-i-24.html)


Freeview HD uses 3 MUXs to broadcast a total of 14 TV and 3 Radio channels. The TVNZ MUX has TV One, TV2, U and TVNZ7, the Mediaworks MUX has TV3, FOUR, C4, and TV3+1, the Kordia Mux has Prime, Maori TV, Parliament TV, Chinese TV 8, TV33, Trackside, Stratos and the radio stations


so with a 2 tuner system



If you are recording TVNZ 7 and Prime at the same time you can't watch TV3 as that would require 3 tuners?

CYaBro
10-12-2011, 04:16 PM
Sorry yea should have said I only get freeview via satellite which is only on two transponders.