PDA

View Full Version : Skype on dial up ?



Digby
31-08-2011, 02:14 PM
Hi Guys

I have never used Skype, but a friend of mine wants me to help set up Skype on her laptop.

My question is that she is on dialup and I doubt if it would run on dialup.

Does anyone know if it is practical to use Skype on dialup ?

Thanks

wratterus
31-08-2011, 02:15 PM
It does kind of work. Just audio - 5 - 10 second delay.

gary67
31-08-2011, 03:06 PM
Video chat might be a problem but the IM side should work ok

Chilling_Silence
31-08-2011, 03:47 PM
Audio does work, it's not the greatest, but it's doable.

Renegade
31-08-2011, 05:27 PM
It can break up a lot. Forget about video chat, it's not good on dialup.

Strommer
31-08-2011, 10:55 PM
If you can get a decent dial up speed (i.e. not in the evenings or other high usage time) then Skype audio will work OK. I used it before we got broadband and it worked with a 95 - 100% connection, with no lag. Video will be a no go.

Digby
31-08-2011, 11:32 PM
Thanks guys

Some great information.