PDA

View Full Version : Intel onboard NIC disconnect issues



1101
04-08-2011, 04:02 PM
Hi there.
Just wondering if anyone here has a fix for this :confused: :confused:
Its happening, on 2 separate sites with new Workstations installed.
No issues on new HP PC's with the Realtek onboard Network (NIC)

Theres a known issue with NEW Intel onboard Network chip.. on HP, Dell & others
Momentary Disconnects from Network, even with NIC power saving disabled
& PC hyberate etc disabled.

This will show as "e1kexpress" errors in the server event logs
This then eventually causes the issue of Exchange refusing connection (to Outlook) for that user due to to many 'open connections' in exchange
On the server event log : "~username~ has exceeded the maximum of 32 objects of type session".

Been googling it for a while now , havnt found a definite working fix (except a Realtek card)
Though I better try my luck here

Cheers

http://communities.intel.com/thread/9913?start=105&tstart=0
http://communities.intel.com/thread/7057?start=15&tstart=0

ronyville
04-08-2011, 04:27 PM
If I Chloe Handbag can solve your IT issues, than I am definitely buying 150 of those for each of my users :p

To 1101 - NIC driver update?

inphinity
04-08-2011, 04:30 PM
Wasn't there a driver release a couple weeks ago to fix that?

1101
04-08-2011, 06:10 PM
Wasn't there a driver release a couple weeks ago to fix that?

I'm Putting in Realtek Network cards in 3 PC's as an urgent definite fix - just had another PC at another site disconnecting this arvo :badpc:
I'll try a driver update in the others.

Cheers