PDA

View Full Version : AVCHD and Corel Digital Studio problem



grassman
14-07-2011, 11:55 PM
I have just borught Corel Digital Studio 2010 soft wear to edit my videos form my Panasonic hdc-tm200 digital camera when i have loaded the videos and play them with the Corel soft wear they have green lines and the picture stops and starts and then just stops all togeather when you want to start editing it . I have some of my mate movies on their which are not hd and it works fine .Are the panasonic hd movies to high res for the program ? help is need as not the good with computers etc . I have had computer shop look at the computer etc and they think it is or could be the soft wear but not sure.
Help thanks

Speedy Gonzales
14-07-2011, 11:59 PM
Have you installed SP1 and 2 as well?

http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Content/1153321224268?pid=1235141468783

Whats the specs of the system??

grassman
15-07-2011, 12:12 AM
The shop installed sp2 no sp1 and was large and run out of time today so i will load it tonight .
Not to sure what you mean by specs for system but we are running window 7 home edtion on intel core i7 with 2.99Gb ram and 32bit operating system . I think this is what you mean. thanks

Speedy Gonzales
15-07-2011, 12:29 AM
I mean SP1 and 2 for the program not windows. How big are the videos youre importing / trying to edit?? Are any over 4 GB?? This may be the prob. The program (since its 32 bit) can close if theyre over 4 GB (while youre editing). Its happened to me before

grassman
15-07-2011, 06:21 PM
I have loaded the 2 update but still no luck .the video size 144mb,frame widith 1920,frame height 1080,data rate 12709kbps,total bit rate 12537 kbps. all this means nothing to me so hope this is usefull . Speedy Gonzales what did you do to fix your problem ?
thanks

Speedy Gonzales
15-07-2011, 06:41 PM
144mb shouldnt be a prob, its not over 4 GB. I didnt use / dont have Digital Studio. But I did use another Corel program (Videostudio). I didnt fix it. I gave up. Since the file I was trying to edit was over 4 GB. It may have worked if I used a 64 bit program.

Can DVD maker load the format this cam recorded in?

grassman
15-07-2011, 09:58 PM
Are you talking about Corel DVD maker or windows , windows media player is ok but windows movie maker 2.6 wont let me do anything.I went to town today and went to some shops that sell Panasonic hd cameras and asked which soft wear they would sell with these cameras all said a adobe soft wear even some had the 2 soft wear on the self and all picked adobe so think might have to use it, all did not know much about corel problems .

Speedy Gonzales
15-07-2011, 10:23 PM
Windows DVD maker, its part of windows. Dont think its a corel prob, it maybe a file format prob.