PDA

View Full Version : New graphics card-monitor won't work.



marymaryg4321
03-03-2011, 09:03 AM
Hi, I bought a geforce 7300 graphics card and when I install it I get a no signal message on my monitor. My computer meets the minimum system requirements. My power supply is 500w. My motherboard is Asus model A7n8x-E. I uninstalled the drivers for the old card prior to installation. This is driving me nuts. I bought a game I wanted to play and it said my video card wasn't good enough so I went and bought a new video card and that said my power supply wasn't good enough so I bought a new one. Any Ideas?

ps I lost the receipt from tiger direct so I don't think I can return card.

SolMiester
03-03-2011, 09:43 AM
Okay, you get no video signal at all?, even while BIOS is posting? What type on connection are you using?, the 7300 is a low range card, I dont even think it needs the extra power cable.
Possibility DOA card!

marymaryg4321
03-03-2011, 10:14 AM
No signal at all. No BIOS. Connection? DOA? Do you mean damaged?

gary67
03-03-2011, 10:42 AM
DOA = dead on arrival, can you test it in another computer. If not you might have to get it replaced

SolMiester
03-03-2011, 10:48 AM
No signal at all. No BIOS. Connection? DOA? Do you mean damaged?

VGA\DVI\HDMI\Display port? (though doubt 7300 has the last 2)...have you tried resetting the card in the slot?
Sounds like it dead on arrival to me!

marymaryg4321
03-03-2011, 11:18 AM
It says there's a lifetime warranty but when I call the # there is no answer and the website doesn't work, hmmm, It's BFG Tech. I will try the card in another computer. The bus type is AGP.

pctek
03-03-2011, 11:21 AM
http://www.zdnet.com/blog/hardware/bfg-tech-winding-down-lifetime-warranty-no-longer-being-honored/9315

BFG is history. Lifetime warranty doesn't mean yours - it means the lifetime of the product, which in a graphics card is anything from 1 year to 3.


A 7300 isn't good enough either and AGP is ancient history. All graphics cards now are PCI-E.

What is the game you want to play?

inphinity
03-03-2011, 11:33 AM
Did you plug the molex power connector in to the card?

marymaryg4321
03-03-2011, 12:15 PM
The games are Spore & Starcraft 2. Yes I plugged in the cord leading to the monitor if thats what you mean. I just bought the card a few months ago. I think I have to get AGP for my computer so if it's ancient history i'm stuck with it.

inphinity
03-03-2011, 12:33 PM
No, I don't mean did you plug the monitor in, did you plug the power connector in to the graphics card? I wouldn't expect SC2 to perform playably on this machine, though.

marymaryg4321
03-03-2011, 12:44 PM
Ahh, sorry, yes I plugged it in. I read the specs for the game and only my video card is lacking. I play WoW with no problem. I guess I just have to buy a new card. Thanks for the help. :)

Greven
03-03-2011, 09:17 PM
If your system is old enough to use AGP, you need a whole new computer