PDA

View Full Version : laptop wont connect to home network



shione83
16-11-2010, 02:06 PM
hey guys...
last time i used my laptop about 3 months ago the home network was working kinda ok, sometimes connecting sometimes not... now it wont connect to my network at all.
have trying pinging my pc and all packets r lost. my pc sees the laptop just fine. i deleted the laptop network settings and redid them according to the instructions wainuitech gave me months ago but still nothing. the laptop can access the internet ok ... just wont connect to my pc.
laptop is running vista...pc is running xp.
pc is wired to router... laptop is wireless

this is what i get when i do the ipconfig thing in case it helps solve anything.
Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Trish>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Laptop
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter

Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-3A-BB-8C-9E
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3cec:7fc5:b4eb:9aa6%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.1.1.4(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, 16 November 2010 12:03:11 p.m.
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, 16 November 2010 1:03:11 p.m.
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.1.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.1.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.1.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:3031:540:f5fe:fefb(Prefe
rred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3031:540:f5fe:fefb%12(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{E8DEBD18-7B16-4314-9022-43BD03388
EDD}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Trish>

wainuitech
16-11-2010, 02:28 PM
the laptop can access the internet ok ... just wont connect to my pc Are Both the PC and laptop on the same workgroup ?

shione83
16-11-2010, 03:28 PM
yes they r both on the same workgroup

shione83
17-11-2010, 01:59 PM
is ok i fixed it myself.... just had the wrong ip addy in my firewall