PDA

View Full Version : CMD - Install Script



The Error Guy
25-07-2010, 11:35 AM
I am making an install script for windows 7 to rename the current authui.dll and replace with a new authui.dll however I seem to have made a fail somewhere as the installer cannot find the authui dll. When I run the command dir %windir%\system32 not all the contents of sys32 show. is that my mistake or is windows blocking access to it?

Also so 64x users don't use this accidentally (32x only) is there a command that can check for the architecture and OS version (32 bit and windows 7) or will I just have to put a dirty great install warning on the download page

This is the code so far (pauses are for debugging and won't be present in the final release)


@ECHO OFF
TITLE Authui Atomated install
COLOR 0a

ECHO \./
ECHO (o o)
ECHO ---------------------------------oOOo-(_)-

oOOo---------------------------------
ECHO Auto Start in 5 seconds...
ECHO To cancel the Auto Start click the X in the upper right corner of this

Window.
ECHO

================================================== ===========================

==
START "" /B /WAIT "%SystemRoot%\system32\ping.exe" -n 5 localhost 1> nul
CLS
ECHO \./
ECHO (o o)
ECHO ---------------------------------oOOo-(_)-

oOOo---------------------------------
ECHO Over the next few minutes you will see automated installations
ECHO of Authui being implemented.
ECHO

================================================== ===========================

==
dir %windir%\system32\
pause
takeown /f %windir%\system32\authui.dll
pause
ren %windir%\system32\authui.dll authui_orig.dll
pause
copy ..\Custom\authui.dll %windir%\system32\
pause


ECHO Normally I would add a "quit" but for dubug purposes ill omit it for now
pause



PLEASE note that if you run this as a .bat file and is DOES work you will need to go to system 32 and find the authui_orig.dll and re name it back to authui.dll or your computer WILL NOT LOGON!!!! it will crash at logon screen


Thanks for any help

pctek
25-07-2010, 03:00 PM
Why? If you want it change it after. less hassle.

The Error Guy
25-07-2010, 07:26 PM
Sorry, I don't seem to get you there pctek, change what?