PDA

View Full Version : Blank monitors



vladiator
09-07-2010, 07:56 PM
Hi, I have a problem.

Today I purchased a BenQ G2420HD monitor for my desktop PC. Prior to that I interchangeably used my Sony Bravia TV and an old DSE 17" monitor.

First I connected the new monitor to the PC with HDMI cable -- the screen tells me "no cable detected". I then tried to connect with DVI and D-Subs cables but with the same result.

OK, so I tired to reconnect my old DSE monitor -- no signal. Sony TV -- still no signal.

Finally, I tested the new monitor with my laptop and it immediately connected.

So obviously there is something wrong with my computer. I built that computer myself a couple of years ago by following guidelines from the internet, but I don't actually know much about computers.

My computer has Asus M3A78-EM Motherboard and AMD Phenom 2 processor. I do not remember my graphics card, but I think it is either Geforce 8500 or 8800 (GT or GS). I use 64-bit Vista.

Any theories on what the problem is? What can I do?

gary67
09-07-2010, 07:59 PM
Possibly video card, Does the computer still spin up, i.e fans spin harddrive turns etc?

vladiator
09-07-2010, 08:01 PM
Yes, everything makes noise as usual.

How do I test if it is a video card and what can I do to resolve the problem?

vladiator
09-07-2010, 08:03 PM
BTW, I used it yesterday without any problems.

Agent_24
09-07-2010, 08:08 PM
Check the video card is seated in the slot properly, it could have been loose and playing around with the cables made it worse...

vladiator
09-07-2010, 08:26 PM
God, I feel so dumb. I opened the case, found my graphics card and only then realised that I have been inserting cables into the MB integrated graphics slots, not into my graphics card!

My poor PC had to experience countless 'blind' restarts only because I was too dumb to correctly connect cables...

Jester
09-07-2010, 08:58 PM
It's refreshing to hear your confession and thanks for the Friday laugh!!

Good to know that all's well.

Agent_24
09-07-2010, 09:00 PM
I've done worse, once thought a PC was dead because the monitor wouldn't come on

The monitor wasn't even plugged in to the wall....

gary67
09-07-2010, 09:21 PM
We've all been there and done the ludicrous stuff too at some point

nagm
25-07-2010, 03:51 PM
please to slove my lcd monitor probleam-- lcd monitor i have message shown"entering power save mode "finally come it nd system runnig ,so please slove this ,it comes in lcd monitor only

stormdragon
25-07-2010, 04:31 PM
I suggest you give us a bit more information and type your question a bit better.