PDA

View Full Version : Dial-Up & full duplex? Tolls via SIP over Dial-Up



Chilling_Silence
24-05-2010, 12:28 PM
So, quick question here:
Is Dial-Up full duplex?

I've heard a lot of "No, it's not", but I've also heard that the V.90 specification says it should be 56.6kbps down and 33.6kbps upload, but what it doesn't say is if that's concurrently or not.

So, is Dial-Up full duplex, or half duplex? :)

This stems from a client who's in Samoa who has unlimited Dial-Up and wants to make international tolls. If they're using something like a g729 SIP call, I'm wondering if this would be possible, even if low quality with a bit of latency ...

Cheers


Chill.

pctek
24-05-2010, 04:23 PM
Sounds like a terrible idea.
But here:
www.kormanworld.net/telecom/3COMV90wp.pdf

Assymetric is what I'd say....

Chilling_Silence
24-05-2010, 04:51 PM
Hmm so technically speaking it *may* be possible, though it'd be crap :D