PDA

View Full Version : dell optiplex 745 resource cd need help.



bluezone
21-04-2010, 02:56 PM
Hi everyone.

Just trying to find the latest Dell Optiplex 745 Resource Cd.

Having a tiny problem with pc freezing on startup and sumtimes when running internet explorer.

Thanks. :)

Speedy Gonzales
21-04-2010, 04:03 PM
Have you scanned it for malware etc?? Post a HJT log

bluezone
21-04-2010, 10:20 PM
Have done Virus scan and got nothing. also done a restart and at the Dell logo screen, press <F12> and did hdd Diagnostic and it passed. Also have opened RUN and typed in
sfc /scannow and copy other the stock windows files. Also windows updates is upto date.

Specs of the pc.
Intel DualCore 820, 2.8Ghz ( Pentium D) Socket: LGA775
4GB, 2x2gb, 800mhz, DDR2 Memory
PALIT 9800GT PCIE, 1GB, DDR3, 256bit Graphics card
1tb, 2x 500GB WD black, Sata Harddrive
2x Asus Sata DVD-Writers
3.5" card reader
D-LINK DWA-556 Xtreme N
Windows XP Pro 32 bit

Just about to run spybot. I need to get the Resource Cd as its got the dell Diagnostic tool on it.

Also how do you do a HJT?

Thanks.

Speedy Gonzales
21-04-2010, 10:24 PM
Get HJT in my sig, install/run it. Click on scan the system and save a log. Copy and paste the log here

bluezone
22-04-2010, 03:53 AM
Right Spybot found 12 things.
http://i713.photobucket.com/albums/ww134/Markdeg2009/Other%20things/errors.jpg

Also installed HJT. Here is log.
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 2:50:57 AM, on 4/22/2010
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgchsvx.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgrsx.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgcsrvx.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\Identity Protection\Agent\Bin\AVGIDSAgent.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\D-Link\D-Link DWA-556 Xtreme N PCIe Desktop Adapter\acs.exe
C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype.exe
C:\Program Files\Microsoft IntelliPoint\ipoint.exe
C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Acrotray.exe
C:\PROGRA~1\AVG\AVG9\avgtray.exe
C:\Program Files\dvd43\dvd43_tray.exe
C:\Program Files\Analog Devices\Core\smax4pnp.exe
C:\Program Files\UltraMon\UltraMon.exe
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\Vtune\TBPanel.exe
C:\Program Files\SlySoft\AnyDVD\AnyDVD.exe
C:\Program Files\VisualTaskTips\VisualTaskTips.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Broadcom\ASFIPMon\AsfIpMon.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgwdsvc.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\Identity Protection\agent\bin\avgidsmonitor.exe
C:\Program Files\Memeo\AutoBackupPro\MemeoBackgroundService.e xe
C:\Program Files\UltraMon\UltraMonTaskbar.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgam.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgnsx.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgcsrvx.exe
C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\HJT\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.co.nz/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: WormRadar.com IESiteBlocker.NavFilter - {3CA2F312-6F6E-4B53-A66E-4E65E497C8C0} - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgssie.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_17\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Adobe PDF Conversion Toolbar Helper - {AE7CD045-E861-484f-8273-0445EE161910} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll
O2 - BHO: SmartSelect - {F4971EE7-DAA0-4053-9964-665D8EE6A077} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll
O4 - HKLM\..\Run: [itype] "C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [IntelliPoint] "C:\Program Files\Microsoft IntelliPoint\ipoint.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [AdobeCS4ServiceManager] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\CS4ServiceManager\CS4ServiceManager.ex e" -launchedbylogin
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Acrobat Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Acrobat_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 8.0] "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Acrotray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [AVG9_TRAY] C:\PROGRA~1\AVG\AVG9\avgtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [dvd43] C:\Program Files\dvd43\dvd43_tray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Memeo Backup Pro] C:\Program Files\Memeo\AutoBackupPro\MemeoLauncher2.exe --silent --no_ui
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\Core\smax4pnp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [UltraMon] "C:\Program Files\UltraMon\UltraMon.exe" /auto
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /installquiet
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKCU\..\Run: [TBPanel] C:\Program Files\Vtune\TBPanel.exe /A
O4 - HKCU\..\Run: [AnyDVD] "C:\Program Files\SlySoft\AnyDVD\AnyDVD.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [VisualTaskTips] C:\Program Files\VisualTaskTips\VisualTaskTips.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O8 - Extra context menu item: Append Link Target to Existing PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppendSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Append to Existing PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert Link Target to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIECaptureSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_17\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_17\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 - DPF: {01A88BB1-1174-41EC-ACCB-963509EAE56B} (SysProWmi Class) - http://supportapj.dell.com/systemprofiler/SysPro.CAB
O16 - DPF: {8AD9C840-044E-11D1-B3E9-00805F499D93} (Java Runtime Environment 1.5.0) - http://javadl-esd.sun.com/update/1.5.0/jinstall-1_5-windows-i586.cab
O16 - DPF: {C1F8FC10-E5DB-4112-9DBF-6C3FF728D4E3} (DellSystemLite.Scanner) - http://supportapj.dell.com/systemprofiler/DellSystemLite.CAB
O16 - DPF: {E2883E8F-472F-4FB0-9522-AC9BF37916A7} - http://platformdl.adobe.com/NOS/getPlusPlus/1.6/gp.cab
O18 - Protocol: linkscanner - {F274614C-63F8-47D5-A4D1-FBDDE494F8D1} - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgpp.dll
O20 - Winlogon Notify: avgrsstarter - avgrsstx.dll (file missing)
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: Atheros Configuration Service (ACS) - Atheros - C:\Program Files\D-Link\D-Link DWA-556 Xtreme N PCIe Desktop Adapter\acs.exe
O23 - Service: Broadcom ASF IP Monitor (ASFIPmon) - Broadcom Corporation - C:\Program Files\Broadcom\ASFIPMon\AsfIpMon.exe
O23 - Service: AVG WatchDog (avg9wd) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgwdsvc.exe
O23 - Service: AVG9IDSAgent (AVGIDSAgent) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\Identity Protection\Agent\Bin\AVGIDSAgent.exe
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Acresso Software Inc. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\1150\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: MemeoBackgroundService - Memeo - C:\Program Files\Memeo\AutoBackupPro\MemeoBackgroundService.e xe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe

--
End of file - 8524 bytes

Speedy Gonzales
22-04-2010, 09:04 AM
Did you remove them in spybot? Theyre not errors, theyre spyware / malware. I would use malwarebytes. You can tick these then tick fix checked. Close browser/s. Or delete them in ccleaner under startup

Uninstall all versions of java, its out of date. Then update it

O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime

O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\Core\smax4pnp.exe

inphinity
22-04-2010, 09:11 AM
Try here (http://support.ap.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=nz&l=en&s=lca&ServiceTag=&SystemID=PLX_PNT_P4_745&os=WW1&osl=en&catid=&impid=) for the relevant Dell downloads.

bluezone
22-04-2010, 09:46 PM
Have uninstall the old java and updated.

Yeh looked on the downloads page but cant find the resource cd. I have had 1 for a GX520 off there site before but cant find a 745.

Speedy Gonzales
22-04-2010, 09:51 PM
So is it any better since you removed those entries? What does the cd have on it?? If its got the apps /drivers on it, just download all of them then burn them

bluezone
22-04-2010, 10:51 PM
Yeh I also removed a couple of the startup programs and it is going ok at moment hasnt frooze yet and restarted it 3 times.

Dell Resource CD is a Drivers and Utilities disc included with all Dell Desktops and Portable computers, its main purpose is to provide drivers, however it includes a set of tools that could help you troubleshooting and restore your system.

Speedy Gonzales
22-04-2010, 11:14 PM
Get everything here (http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=PLX_PNT_P4_745&os=WW1&osl=en&catid=&impid=) extract the zip files (if there are any) then burn them.

They'll probably do the same thing

inphinity
23-04-2010, 09:06 AM
The Dell Diagnostic Utility in the link I provided is the same as on the resource CD.

bluezone
23-04-2010, 01:42 PM
Right. After about 30mins after I typed that last post the pc freezed when I tryed to open a PDF and a restart the pc would only load to the welcome screen again like it was doing. after about a hour of restarting the pc and opening it up and checking all cables I have got into windows again but its not nice. There was 4865 files in the tmp folder under windows.

Running a virus scan at moment and spybot again.

The only things pluged into the pc is my monitor and wireless keyboard/mouse set and printer but its off.

Have removed the power cable and held the power buttom it and left it for 5 mins but was still freezing at welcome screen.

Im out of ideas now.

Tryed putting the Dell Diagnostic Utility on USB drive but its not booting on startup so cant check if its a hardware error.

Speedy Gonzales
23-04-2010, 02:19 PM
Get rid of spybot and use malwarebytes and do a full scan. Remove the hdd and put it in another system, if you've got one. Then scan it

bluezone
23-04-2010, 03:26 PM
Ok will get that now and run it. no other system to test hdd in will not fit in my netbook. :(

bluezone
23-04-2010, 08:14 PM
Right download and installed it and got 4 things.

image:
http://i713.photobucket.com/albums/ww134/Markdeg2009/Other%20things/errors2.jpg

What should I do.

Thanks

Speedy Gonzales
23-04-2010, 08:34 PM
Click on remove selected to remove them, then reboot. No point leaving them there

bluezone
23-04-2010, 08:43 PM
Done and it restarted ok and hasnt freezed yet.

Just 1 other thing I just seen there is 2 OS installed on the same HDD both are XP pro how do I remove the other os thats not used?

Mite this be the problem having 2 OS of th same type installed on the same partion. Dont no why there is.

Speedy Gonzales
23-04-2010, 08:53 PM
2 OS's are fine, if they're on different partitions (on the same hdd). I've done that here. Does EasyBCD (http://neosmart.net/dl.php?id=1) work with XP ?

bluezone
23-04-2010, 09:13 PM
Thing is they are both on the same partition. Any way to remove the other 1 without formating the full partion?

Speedy Gonzales
23-04-2010, 09:30 PM
I doubt they're on the same partition, 1 would have formatted the other, when you installed it. Press the windows key (if the kb has it) + pause. Go to advanced tab / startup and recovery / settings. Then the top option. Then click on edit. Copy and paste whats in boot.ini here

bluezone
23-04-2010, 09:54 PM
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S.0
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.0="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Speedy Gonzales
23-04-2010, 10:04 PM
It maybe this entry

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.0="Mic rosoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Since its got WINDOWS.0, the other has WINDOWS.

When you reboot, do you get a menu to select either?

This is the default boot.ini for XP Pro

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

bluezone
23-04-2010, 11:00 PM
Yeh has a menu to pick what 1 I want to boot. boot the 1 without the .0 on it.

Speedy Gonzales
23-04-2010, 11:30 PM
Delete the windows.0 entry in boot.ini go to save as, select all files (under save as) then save it (say yes to overwrite it) then reboot. Then it should boot into XP without the menu

bluezone
24-04-2010, 07:05 PM
? cant work out how to do that last post. need a little more help.

Speedy Gonzales
24-04-2010, 07:25 PM
Get teamviewer and I'll do it for you

bluezone
24-04-2010, 09:50 PM
ok downloading it now

bluezone
25-04-2010, 12:30 AM
Thanks speedy. :)

Speedy Gonzales
25-04-2010, 09:57 AM
No probs :)

bluezone
27-04-2010, 12:13 AM
Ok PC is going good now and no more freezing or any thing but just got a error pop up. I have only got internet explorer running with 2 tabs open. only other thing I have done on the pc tonight is open a pdf and save a photo off a camera to the pc.

Error.
http://i713.photobucket.com/albums/ww134/Markdeg2009/Other%20things/error3.jpg

Speedy Gonzales
27-04-2010, 12:17 AM
Try this (http://support.microsoft.com/kb/826513). It'll probably apply, even if you dont have office

bluezone
27-04-2010, 12:33 AM
Yeh got office 2007

Speedy Gonzales
27-04-2010, 12:37 AM
So, did you follow it? How much ram is in it / how much is left? How much space is left on the hdd?

bluezone
27-04-2010, 12:42 AM
I have got 4gb of ram in pc 2x2gb sticks. hdd is a 500gb hdd with a 80gb partition for windows thats got 56gb free on it. The other partition has 240gb free on it.

I havent changed any settings yet.

Paging file size:
Initial size (MB) has got 384. in it.
Maximum size (MB) has got 768 in it.

Speedy Gonzales
27-04-2010, 12:46 AM
Is that on system managed?

bluezone
27-04-2010, 01:59 AM
Thats from the Virtual memory panal from the link you posted.

Speedy Gonzales
27-04-2010, 09:17 AM
Yeah but is yours on system managed size?? Or did you set the amount of ram?

bluezone
27-04-2010, 07:49 PM
It was on that amount when I went in to it.

Speedy Gonzales
27-04-2010, 08:04 PM
Send me another ID and pw. And I'll check it out

bluezone
27-04-2010, 08:48 PM
message sent