PDA

View Full Version : New HDD



Mister
07-01-2010, 05:31 PM
Hey all, So I connected my new HDD in. Started PC up, and it popped up in the little bubble in the right hand corner, as well as device manager says both my HDD's are there and both are working, but I can't actually access this new HDD.

Is there something I'm meant to do?

Thanks in advance.

wainuitech
07-01-2010, 05:49 PM
If it has no operating system on it, did you format the drive ?

New drives dont come formatted.If you put on an OS it does it automatically.

Mister
07-01-2010, 05:55 PM
If it has no operating system on it, did you format the drive ?

New drives dont come formatted.If you put on an OS it does it automatically.

Ohh.. I forgot to mention, this is a new HDD that isn't replacing my old one. The old one has an OS on it.

Or do I need to put an OS on both?

Speedy Gonzales
07-01-2010, 06:34 PM
If its new, and you've just installed it, it still needs to be formatted, before you can use it. Control panel / admin tools / computer management / disk management. Highlight it / right mouse / format

Mister
07-01-2010, 06:53 PM
Ah, I see, thanks it's formatting now.

Speedy Gonzales
07-01-2010, 08:12 PM
Sweet :)