PDA

View Full Version : XP not booting



gary67
16-12-2009, 06:37 AM
Have one of my spare comps running XP pro has decided to stop booting. It gets to the loading windows stage then keeps scrolling, eventually reboots no blue screen. Have installed another HDD with puppy on and that boots fine so don't think its hardware. Graphics is onboard

Have also done a fixboot and fixmbr even tried restoring from a working image but still not booting. Doesn't really matter as I can always re install but would like try and get to the bottom of it first as it's a good learning curve.

Any suggestions?

Thanks

pctek
16-12-2009, 07:58 AM
You may not get to the bottom of it. Does Safe Mode work?
Try a Repair Install, something corrupt for whatever reason possibly.

xyz823
16-12-2009, 08:01 AM
I would try a repair install and failing that, boot into puppy and copy your needed files to a disc or external HDD and then resinstall.

Blam
16-12-2009, 11:51 AM
Try doing a chkdsk /r in recovery console

Then repair install or reinstall.

Blam

gary67
16-12-2009, 05:52 PM
No safe mode nothing boots. Was hoping to try and get it working but like I said it's a spare so nothing to be recovered re files. Will try chkdsk /r and then give up and do a re install

gary67
16-12-2009, 09:08 PM
Finally got it to boot after doing the chkdsk /r so tried to do the scf /scnannow and it blue screened looks like HDD might be dying will be doing some tests at the weekend as away now till Friday night

Blam
16-12-2009, 09:21 PM
What type of bluescreen?

gary67
19-12-2009, 03:48 PM
HDD failed the seagate tests so managed to clone it and now binned it

TechPro.conz
20-12-2009, 10:30 AM
Try Reinstalling:badpc:

pcuser42
20-12-2009, 11:59 AM
Try Reinstalling:badpc:

No point if the hard drive is dead.

:spam?

gary67
20-12-2009, 12:02 PM
Yep PC that's why I haven't bothered