PDA

View Full Version : Switch and Router



shoeheel
10-10-2009, 05:25 PM
I just got a Belkin 5 port network switch, model F5D5131-5, that I wanted to plug into my Linksys WRTP54G, wireless router. Well I did and it does not work. The connected PCs (to the Belkin Switch) do not have a connection to the internet or the local network. Nor do they get an IP address from the DHCP Linksys router.

Any ideas on how to make it work?

Are there some special settings that I need to make on the Linksys router to get it to work with the Belkin switch?

shoeheel
11-10-2009, 03:03 AM
Any chance of somebody commenting on this? I know I'm new to the forum, as you all were once, but I would appreciate the help. Thanks!

beeswax34
11-10-2009, 03:22 AM
I'd just call Linksys up and ask them if any settings need to be changed. They're extremely quick and helpful.

somebody
11-10-2009, 07:48 AM
Do PCs work if they're plugged into the Linksys router directly? What port have you plugged the switch into, on the router?

Since that Belkin switch is just a switch, you shouldn't need to change anything - it should "just work".

Chilling_Silence
11-10-2009, 08:48 AM
What was previously giving out IP Addresses? Have you configured your details in the Linksys router?

First step would be to do a factory reset of the WRTP54g.

I went to the linksys website, did a search, came up with this:
http://linksys.custhelp.com/cgi-bin/linksys.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=4550&p_created=1165807248&p_sid=x44KB4Kj&p_accessibility=0&p_redirect=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX 3Jvd19jbnQ9NjAsNjAmcF9wcm9kcz0wJnBfY2F0cz0xNzIxLDE 3MjMmcF9wdj0mcF9jdj0yLjE3MjMmcF9zY2ZfNj0xJnBfcGFnZ T0xJnBfc2VhcmNoX3RleHQ9V1JUUDU0Zw!!&p_li=&p_topview=1

Unsure if the link will work when you click on it, but basically if you search for WRTP54g, there's a page "Getting to Know the WRTP54G". It may be of use.