PDA

View Full Version : Laptop Memory



aidanmaz
23-07-2009, 04:55 PM
Where would i get 8gb (2 x 4gb) PC2-5300 DDR2-667 SODIMM RAM from? and how much would it cost?

Blam
23-07-2009, 05:01 PM
http://www.notebookcity.co.nz/product/corsair-4gb-applemac-kit-2x-2gb-pc-5300-667mhz-ddr2-ram-200-pin-sodimm-unbuffered-low-latenc

2 of them.

It says for a MAcbook Pro but don't see why it wouldn't work on another laptop.

Blam

Speedy Gonzales
23-07-2009, 05:09 PM
Well that depends, IF the other laptop can take 8 GB

beanie
10-08-2009, 08:45 AM
Hi, I got a Dell which Dell says can go up to 2GB of RAM. I've got 1 x 2GB RAM DDR2, but will it run better with 2 x 1 GB's? And what happens if I load in more than the 2GB of RAM? Cheers

Blam
10-08-2009, 10:38 AM
If the sticks are identical 2x1gb will be slightly faster due to Dual Channel but you won't really see the difference.

beanie
12-08-2009, 11:20 AM
Does the speed of the RAM cause any issues if too high? I got DDR2-800, but unsure how fast the laptop is. How can I find out what speed laptop runs? Running Dell Insperion 6000, and it crashes with new RAM with Blue Screen.

Speedy Gonzales
12-08-2009, 12:23 PM
Go to the dell site, search for it and see what the spec are / what kind of ram it takes

wainuitech
12-08-2009, 12:28 PM
Just make sure what ever you get you are able to exchange it if needed.

Laptops can be fussy about RAM - you cant just throw in any Ol SODIMM RAM in to any laptop and expect it to work - some do some dont, even if it is the correct speed..

Blam
12-08-2009, 01:58 PM
Does the speed of the RAM cause any issues if too high? I got DDR2-800, but unsure how fast the laptop is. How can I find out what speed laptop runs? Running Dell Insperion 6000, and it crashes with new RAM with Blue Screen.

Run http://www.cpuid.com/cpuz.php

Or, the BIOS will probably show it.

Most laptops 1 year-3 years old use DDR2 667. Newer higher spec ones run DDR2 800, but it should auto underclock if you put in a faster stick of RAM.

And +1 to WT's comment, I've found that the same spec'd memory does not always work on the laptop, espec. with some no brands

linw
12-08-2009, 02:46 PM
The last SODIMM I got was from laptopbattery.co.nz and they confirmed the choice of RAM so that was a consolation. Good service from them.

beanie
12-08-2009, 03:57 PM
Guy I brought it from said it would fit. Would seem my top speed is only 400 for RAM.

wainuitech
12-08-2009, 04:13 PM
Guy I brought it from said it would fit. Would seem my top speed is only 400 for RAM. It may fit OK, but doesn't mean it will work - See my previous post regarding this.