PDA

View Full Version : Do you change the FSB or Dram freq?



Speedy Gonzales
16-07-2009, 05:01 PM
If you want to change it. ie: from 667 to 800 mhz??

Everything in the BIOS is on Auto. The FSB freq can be set to manual: ie:

CPU ext freq FSB

200 mhz 800
266 1066
333 1333
400 1600

So, if the mobo has a 800 fsb CPU and DDR 2 800 ram, I would put the FSB freq on manual and change it to 200? Right?

pctek
16-07-2009, 05:35 PM
Er......usually unless you want to overclock, you just leave it all on auto.

Speedy Gonzales
16-07-2009, 05:52 PM
Err if its on AUTO then why doesnt it change to 800 instead of 667? Since the mobo, CPU and ram are 800

Doesnt look like FSB does anything it stayed on 667. So changed the Dram freq to DDR2-800 which changed it to 800

zqwerty
16-07-2009, 09:40 PM
Speedy G have a look at this:

http://majorgeeks.com/SetFSB_d5965.html