Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    66

    Default Skype Connection Port?

    Skype Settings

    Hi All. Am trying to install Skype. Under tools/options/Advanced settings/ connection at the top of this page there is a box saying "Use Port..... For Incoming Connections."
    Then next is " Use port 80 and 443 AS Alternatives For Incoming Connections" The box next to this is ticked.
    Question: Is there any particular port number which should go in the blank box "Use Port...?. For Incoming Connections." If I leave this box blank and click save to finish, I get a message "Invalid Port" so I imagine something has to be put in the blank port box.
    Any suggestions as to a port number?

    Cheers.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,108

    Default Re: Skype Connection Port?

    Are you behind NAT? If so, you should use a port that has been opened.

    If none of the above means anything to you, you could just try put 80 in the box and see what happens.

  3. #3
    Where is Metla these days Chilling_Silence's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    16,212

    Default Re: Skype Connection Port?

    Why do you need to modify that setting? It should work just fine without it ...
    My tech blog with How-To's, product reviews and general ravings!

    My thoughts on routers and reliability

    Before you ask a question, or before you get upset by a response, see here:
    http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-...ons.html#intro

    For an ISP that's dedicated to Naked VDSL2 & UFB, flat-rate, at an affordable price, check out www.whiteice.co.nz

  4. #4
    Senior Member pctek's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    In the Wild West
    Posts
    21,705

    Default Re: Skype Connection Port?

    Skype can go through your firewall without any help at all so I wouldn't bother.
    wipe your paws.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    66

    Default Re: Skype Connection Port?

    Thanks all. I don't really know much about Skype. Just figured that if it was there it needed to have a port number. I'll leave it blank and see how it turns out. Thanks.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 17-01-2007, 03:32 PM
  2. Connection problem: Port Error 678
    By MarkLee in forum PressF1
    Replies: 20
    Last Post: 18-03-2005, 07:16 PM
  3. Single port or 4 port ADSL modem
    By Mike in forum PressF1
    Replies: 16
    Last Post: 14-10-2004, 11:49 AM
  4. open port 21 ftp port
    By petemit in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 04-12-2002, 07:46 PM
  5. Psion serial port connection
    By in forum PressF1
    Replies: 0
    Last Post: 22-10-1998, 06:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •