Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1

    Default Error message in WinRAR: Disk is full

    When I double-click on a specific big item in WinRAR I get the message: "Probably the disk is full" or something like that... What can I do to stop this?

    I am from Norway but I hope you understand.

  2. #2
    Senior Member pctek's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    In the Wild West
    Posts
    22,018

    Default Re: Error message in WinRAR: Disk is full

    Well maybe it is - where are you trying to extract it to?
    wipe your paws.

  3. #3
    Where is Metla these days Chilling_Silence's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    16,375

    Default Re: Error message in WinRAR: Disk is full

    When you double-click an item, its extracting it from the .rar file into a temporary location that your computer is able to run. When it does this, it uses more HDD space on your C: Drive (Unless you change the settings in the options).

    Basically, free some HDD space up
    My tech blog with How-To's, product reviews and general ravings!

    My thoughts on routers and reliability

    Before you ask a question, or before you get upset by a response, see here:
    http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-...ons.html#intro

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    29

    Default Re: Error message in WinRAR: Disk is full

    Yeah when you extract files with WinRAR it first extracts them to the Windows TEMP/TMP location which by default is on your C: drive. You can change the TEMP and TMP locations to another drive with more space if you want. E.g. D:\Temp

    Right click My Computer > System Properties > Advanced tab > Environment Variables > User Variables

    Click on TEMP and then Edit. Change the Variable name to something like:
    D:\Windows\TEMP
    Then click OK.
    Now edit the TMP value and change it to something like:
    D:\Windows\TMP
    and click OK 3 times to finish. That should put the temporary locations on another drive. Make sure you've created the Windows, TEMP and TMP folders on the drive as well.

  5. #5
    Crossmember feersumendjinn's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    J'ville
    Posts
    2,516

    Default Re: Error message in WinRAR: Disk is full

    If you are using XP, what file system are you using, Fat32 or NTFS (because Fat32 has a maximum single file size limit of 4GB, and will give you a "Disk Is Full" error as it says here)
    http://www.seagate.com/ww/v/index.js...00dd04090aRCRD
    You may need to convert your file system to NTFS as suggested in the above page.
    "...anyone who expects a source of power from the transformation
    of these atoms is talking moonshine..."
    - Ernest Rutherford (1871-1937)

    --------------------------

    Heck is a place for people who don't believe in gosh.

Similar Threads

  1. Write error, disk is probably full
    By pnapoli1 in forum PressF1
    Replies: 6
    Last Post: 29-11-2005, 10:30 AM
  2. write error, probably disk is full
    By lkelly in forum PressF1
    Replies: 6
    Last Post: 09-07-2005, 11:17 AM
  3. C Drive full error message
    By Peter F in forum PressF1
    Replies: 13
    Last Post: 17-07-2004, 02:15 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 26-02-2003, 12:28 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 22-04-2001, 08:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •