Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22
  1. #11
    Member bk T's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    5,517

    Default Re: Activate Windows!!!????

    Lawrence, I think you got the whole thing wrong. Please read my posts again.

  2. #12
    amateur expert dugimodo's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    6,694

    Default Re: Activate Windows!!!????

    The error message looks like what you get when you have the wrong version of windows installed for the key you used or it thinks it's different hardware. Does it show as windows 10 pro still?
    If it's a hardware change issue click that "I changed hardware on this device recently" link, choose the right PC from the list it should provide, and it should reactivate itself.
    However you describe nothing that should cause this, it's more of a motherboard change kind of thing. I used that to reactivate after upgrading a motherboard on a retail copy of windows, it only works if you use a windows live login I think.
    i7 6700K, 16Gb DDR4RAM, 512GB M.2 SSD, Gigabyte GTX980

  3. #13
    Member bk T's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    5,517

    Default Re: Activate Windows!!!????

    dugimodo: No hardware change. As mentioned earlier, I only did a system restore yesterday (to a restore point I created before I installed the Nvidia graphic driver, i.e. also yesterday). Nothing more than that.

    To be more precise, I got my new SSD on the 16 May 2017 and probably installed the Win10 on the same day.

    Yes. it still shows Windows 10 Professional. This cannot be wrong. If I installed the wrong version of Windows, I wouldn't be able to activate it in the first instance. I have no issues as far as activation is concerned from day one; until this morning.

    What number to call for manual activation?

  4. #14
    Unknown Device wratterus's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Top of the South
    Posts
    12,072

    Default Re: Activate Windows!!!????

    0800 676 334 but you'll more than likely need an activation ID...
    Microsoft: "You've got questions. We've got dancing paperclips."

  5. #15
    Senior Member 1101's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    4,737

    Default Re: Activate Windows!!!????

    This can be caused by system corruption or a virus . Could be , maybee not.

    It can be a real pain in the arse when a vaild Win Install gets activation issues out of the blue (it happens). It can take ages to sort out
    It doesnt help that you cant connect to the activation service : MS activation serves MIGHT be offline (or your system is too corrupt)

    Try again in a day or so, it may just work then
    or reload the Win key (change product key) You'll need to extract it from the bios

  6. #16
    Member bk T's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    5,517

    Default Re: Activate Windows!!!????

    Thanks for the number, wratterus.

    Phoned MS and had a hard time in getting use to the foreign accent. Anyway, finally got my Win10 activated, at last.
    Last edited by bk T; 14-07-2017 at 03:14 PM.

  7. #17
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,048

    Default Re: Activate Windows!!!????

    They have clearly lost the plot! Error message clearly states that the key they found was for W10 Pro, also states that you are running W10 Pro! So what is the problem? Probably best to leave it a while, and it will probably sort out. It should not effect the operation. In my case I always have an image backup so I would just reinstall it.

  8. #18
    Member bk T's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    5,517

    Default Re: Activate Windows!!!????

    Quote Originally Posted by 1101 View Post
    ...
    or reload the Win key (change product key) You'll need to extract it from the bios
    How to extract the key from the BIOS? Would be nice to have it for future issues.

  9. #19
    Older by the minute
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Whitford
    Posts
    1,231

    Default Re: Activate Windows!!!????

    Google search came up with this:- https://itsolutionsblog.net/3-ways-t...8-product-key/ and it should help you.

  10. #20
    Member bk T's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    5,517

    Default Re: Activate Windows!!!????

    Is it safe to run those utility programs?

    Has anyone here tried any of them?

Similar Threads

  1. Activate windows
    By ianhnz in forum PressF1
    Replies: 7
    Last Post: 05-07-2016, 12:05 PM
  2. Windows slow to activate or close
    By DeSade in forum PressF1
    Replies: 8
    Last Post: 16-10-2007, 11:57 AM
  3. activate windows xp
    By gtr676 in forum PressF1
    Replies: 9
    Last Post: 08-08-2006, 08:46 PM
  4. Windows Xp wont activate
    By bizzack in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 31-01-2006, 09:34 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 04-01-2005, 08:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •