Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5

    Default Parameter is incorrect....

    I need some help, every time I try to create a Virtual Drive to get my computer some more space, this error message pops up saying "The Parameter is incorrect" It's so annoying!! I tried to restore my computer several times and the same message every time I try to create a virtual drive, so yeah I need some help please.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,644

    Default Re: Parameter is incorrect....

    And what are you using to create it?? What program? And what version of windows is it?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5

    Default Re: Parameter is incorrect....

    I am using Disk Management to create the vhds and I am using Windows 10

  4. #4
    amateur expert dugimodo's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    6,782

    Default Re: Parameter is incorrect....

    Does this help? https://technet.microsoft.com/en-au/...(v=ws.10).aspx

    Why do you need to use a virtual drive as opposed to just a normal partition ?
    i7 6700K, 16Gb DDR4RAM, 512GB M.2 SSD, Gigabyte GTX980

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5

    Default Re: Parameter is incorrect....

    Sorry for the late reply: Because I think virtual drives give me more space and I don't know that much about partitions.

  6. #6
    Enterprise IT Consultant chiefnz's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    1,457

    Default Re: Parameter is incorrect....

    That won't work, when you create the VHD it will ask you where you want to store the file (vhd file) which will use existing free space on whichever disk you select.

    If you're running out of space on your disk you're probably best to delete stuff or buy a bigger disk and migrate/clone your existing disk to the new one.

    Cheers,

    Asus P8Z77-VL X
    Intel Core i7-3770
    Cooler Master Seidon 120V Plus CPU Water Cooler
    32GB DDR3
    2 x 250GB SSD, 3 x 2TB WD Enterprise HDD
    Asus DVD/RW
    eVGA GeForce GTX 970
    Coolermaster Centurion Case & 550W PSU
    Windows 10 Pro

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5

    Default Re: Parameter is incorrect....

    So that's the reason why it says The parameter is incorrect?

  8. #8
    Computer Technician wainuitech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wellington
    Posts
    24,863

    Default Re: Parameter is incorrect....

    Quote Originally Posted by GenoMark View Post
    Sorry for the late reply: Because I think virtual drives give me more space and I don't know that much about partitions.
    Thats not exactly correct. Think about it --As Chief posted-- Where do you think the space is going to come from ?

    If you have a certain amount of free space, some of the Virtual Drive will use that. Its not like you are going to get more capacity than the drive has Eg: you're not going to get 1TB of space from a 500GB drive. Egg: Virtual Drive 500GB + Normal usage 500GB -- Not gonna happen.
    One thing positive about Windows 10 is that there is never a dull moment anymore on ye olde computer

  9. #9
    Enterprise IT Consultant chiefnz's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    1,457

    Default Re: Parameter is incorrect....

    Quote Originally Posted by GenoMark View Post
    So that's the reason why it says The parameter is incorrect?
    You are probably getting this message because you're selecting a VHD size which is larger than the amount of free space you have on the disk.

    So in short yes I'd say that's why you're getting the message "Parameter in incorrect"

    Asus P8Z77-VL X
    Intel Core i7-3770
    Cooler Master Seidon 120V Plus CPU Water Cooler
    32GB DDR3
    2 x 250GB SSD, 3 x 2TB WD Enterprise HDD
    Asus DVD/RW
    eVGA GeForce GTX 970
    Coolermaster Centurion Case & 550W PSU
    Windows 10 Pro

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5

    Default Re: Parameter is incorrect....

    yep, its the reason why thanks! This thread could help a lot of people in my situation.

Similar Threads

  1. Invalid Parameter
    By shione83 in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 18-12-2008, 04:12 PM
  2. Replies: 8
    Last Post: 13-11-2008, 12:07 PM
  3. Skytv Modem parameter..
    By WestMclaren2004 in forum PC World Chat
    Replies: 2
    Last Post: 24-03-2008, 03:27 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 26-01-2005, 12:18 AM
  5. Wrong Parameter
    By KevinC in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 19-04-2004, 08:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •