PDA

View Full Version : Video & Audio drivers wont install



almunro
12-11-2005, 02:29 PM
ive just done a reformat and reinstall of XP Home and everything is working fine except that i cant install the audio or video drivers. xp recognises what the devices are but when i try to manualy install or use the update driver utilty, the files seem to load but then at the last screen i get a "windows was unable to install the driver due to...."

the video reason is a 'Cyclic redundancey error'
and the audio says 'something about the a I/O thread exit or application request'

can anyone help me with this??? :help:

Alex

Jen
12-11-2005, 02:33 PM
Have the other drivers such as the motherboard installed correctly?

A cyclic redundancy error suggests a corrupt file. Try downloading a new driver.

almunro
12-11-2005, 02:53 PM
yes everything else has installed okay. would a repair install fix it??

pctek
12-11-2005, 03:22 PM
As Jen says - download a new driver.

almunro
12-11-2005, 05:15 PM
ive tried different driver packages, old and new. still wont work.

tweak'e
12-11-2005, 05:57 PM
what else have you done on the pc?

make sure you have turned off any antivirus you have installed.

some drivers you can unpack first then run setup.

any other details on the pc and why it required a reinstall ??

almunro
13-11-2005, 12:48 AM
the pc wouldnt start the other week and had a message about a corrupt c:\windows\system32\config file. tried everything but eventually got my stuff off and did a reformat and reinstall. (i only did the quick format tho) everything is working fine now except theres no audio and the graphics are slow. i dont get any other errors other than when i try to install these drivers.

ill try the antivirus off but it has never been a problem before.

alex