PDA

View Full Version : Modem Speed



13-10-2001, 09:26 PM
I have a Cnet 56k modem that always shows 115.2bps when I am connected to the net. It used to show as 52.000bps when I was using Windows 98 SE. I have heard that there is a way to make it show the true connect speed, but I can't find the article on the net that I read it in before. I am using Windows 2000 Prof and have a 566 Celeron @ 850 1 gig of ram and 20 gig h/d Any help would be appreciated.

13-10-2001, 10:06 PM
115,200 is the computer to port speed (very common among older computers) what has changed about your computer to make the figure change? new hardware?

13-10-2001, 10:15 PM
Hi,try going to control panel/modem/properties/connection/advanced and in the 'extra settings' box type W2.This works for most modems to tell the modem to show connection speed,as opposed to port speed.
Hope this helps
Peter

13-10-2001, 10:22 PM
Hi Dylan, The computer is one I built myself, an FIC FB11 m/b thats about 12 months old, haven't added anything new since I put it together. (except more ram) It always used to show 52.000bps but since I changed to Win 2000 it now stays at 115.2. I used to dual boot to both Win98 and Win 2000 but now have stayed with 2000 as its more stable. Thanks for the quick reponse.

Regards Fred

13-10-2001, 10:35 PM
Thanks Peter, that did the trick, now sufing at the true speed 53.0 kbps. Also thanks to Dylan for his help. Quick replys are always appreciated.


Regards Fred

nj2t
02-10-2002, 09:44 PM
Hey guys - I've got this same problem with a Rockwell 56K internal modem. It always shows connection at 115K The W2 trick doesn't work for me - any other thoughts from anyone?
Nick

Rod ger
02-10-2002, 11:07 PM
It should work. It does on mine.

Jim B
02-10-2002, 11:17 PM
Try mr=2

nj2t
04-10-2002, 09:44 PM
Worked when I tried it a second time - in lower case, probably just some glitch though. Great advice!
N